Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιάτικα Στεφάνια από μπαλόνια, χαρτιά, καραμέλες αλλά... και λουλούδια!

Από το αγαπημένο sait:  http://mikroimegaloi.gr/node

Ο παγκόσμιος κόσμος του διαδικτύου μας δίνει την δυνατότητα να ψάξουμε σε όλο τον κόσμο για ιδέες.
Έτσι ψάξαμε και μεις να βρούμε πιο πρωτότυπες ιδέες, να σας δώσουμε ερεθίσματα ώστε να έχετε έναν καλό λόγο εάν μπορείτε φέτος  να μην αγοράσετε ένα έτοιμο στεφάνι, αλλά για να προσπαθήσετε μαζί με τα παιδιά σας, να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό στεφάνι που θα στολίσει την είσοδο του σπιτιού σας, ή και τα σπίτια συγγενών και φίλων!
Πριν μερικές ημέρες βρήκαμε αυτό το εκπληκτικό στεφάνι από μπαλόνια, που με τα έντονα χρώματά του (και αν δεν εκτίθεται σε μέρος με ήλιο) μάλλον για πολύ διάστημα ο κόσμος θα προσέχει την πόρτα ή το μπαλκόνι που θα το κρεμάσετε!



Στηνιστοσελίδα που το βρήκαμε (και που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για κατασκευή) το συστήνουν ως στεφάνι για γενέθλια, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα το χαρείτε όποια εποχή του χρόνου και να το φτιάξετε και φυσικά θα το χαρούν και εκείνες οι μαμάδες ή τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα λουλούδια του αγρού ως παιδιά των πόλεων που έχουμε γίνει αρκετοί από εμάς τα τελευταία χρόνια!
Αμέσως μετά βρήκαμε το στεφάνι από κουρέλια που μας πρότεινε η Πέπη στο AliceonBoard

Έχει και κάποιες παρόμοιες οδηγίες εδώ για όσες μαμάδες έχουν μεράκι!

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα χειροτεχνία μας προτείνει με πλήρεις οδηγίες και αυτή εδώ η αγγλική ανάρτηση:


Στα σχόλια της ανάρτησης θα βρείτε πολλά links από μαμάδες (δύο ενδεικτικά παραθέτουμε από κάτω) που ακολούθησαν τις οδηγίες και έφτιαξαν τα δικά τους στεφάνια με καρδιές με πολλά διαφορετικά σχέδια και μοτίβο (με σχέδια ζωγραφισμένα με έντονα χρώματα από παιδιά είναι μια ιδέα που θα προσθέταμε εμείς!)



via (εδώ αν και η φωτό είναι χαμηλής ανάλυσης μας έκανε εντύπωση ότι τοποθετήθηκε το στεφάνι πάνω σε καθρέφτη και του έδωσε μεγαλύτερη διάσταση!)

και συνεχίζουμε με στεφάνια από ζαχαρωτά... (αν το συνδυάσετε και με κάποιο παιδικό πάρτυ!)


μερικές υφασματινες αλλά και δαντελένιες δημιουργίες!

via

via


via
αλλά ακόμη και από χαρτί!

via με πλήρεις οδηγίες και εδώ (για όσους αντέχουν να καταστρέφουν ένα βιβλίο!)

Αλλά ας δούμε και επιτέλους και μερικά αληθινά στεφάνια από λουλούδια ή άλλα στοιχεία που μπορούμε να βρούμε στην φύση,... όπως μικρά ξύλα και να τα συνδυάσουμε ακόμη και με μικρά μπουμπούκια από ύφασμα!

Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ μαζί με δεκάδες ακόμη αναρτήσεις για στεφάνια κάθε εποχής όπως αυτά από κάτω:





via

via

Τέλος...
... όσοι τυχεροί πάτε σε πραγματική εξοχή, μπορείτε να μαζέψετε μοναδικά άνθη αγρού και να φτιάξετε κάτι παρόμοιο

via (μαζί με πολλά λουλουδάτα ποστ ακόμη!)

Πολύ καλές οδηγίες στα ελληνικά για τα υλικά και την διαδικασία για την δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού θα βρείτε εδώ

Και οι προτάσεις συνεχίζονται...
Ιδέες θα βρείτε και στα tags στεφάνια  ή/και πρωτομαγιά, αλλά και στην σελίδα των Αγαπημένων Παιδικών Βιβλίων και κάνετε μια βόλτα από τoυς Kapa... θα βρείτε πολλά θέματα με λουλούδια και διακόσμηση!
Θέλουμε να βγείτε έξω να πιάσετε τον Μάη, όχι μόνο να χαρείτε την παρουσία ενός πρωτομαγιάτικου στεφανιού από το κοντινό σας ανθοπωλείο, αλλά και να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε τέτοιες στιγμές με τα παιδιά.
Αν πάλι τον Μάη τον χαρείτε με παιχνίδια, με βόλτες ή ακόμη και με μπάνιο οι πιο τολμηροί, μην αμελήσετε έστω στο τέλος της βόλτας να γεμίσετε ένα βάζο στο σπίτι με ένα μπουκέτο λουλούδια... έτσι για το καλό!

via
Να έχετε μια αξέχαστη και πανέμορφη Πρωτομαγιά μικροί Μεγάλοι!


(η φωτό της Κατερίνας Σ. , μέλος της ομάδας των Μικροί Μεγάλοι)