Κυριακή 30 Ιουνίου 2013



Μ ε αφορμή την παρουσίαση (με σλάιντς) που μας έκανε μια μαμά εικαστικός για τον ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ζωγραφίσαμε τα δικά μας ηλιοτρόπια ορμώμενοι από τον πίνακα του μεγάλου ζωγράφου.

Η μαμά που μας έκανε την παρουσίαση για τον Ζωγράφο μίλησε στα παιδιά για την τεχνική και για τα χρώματα που χρησιμοποιούσε ο Βαν Γκογκ στους πίνακες του. Έτσι κάναμε μία αναφορά στα ψυχρά και θερμά χρώματα δείχνοντας στα παιδιά κάποιους από τους πίνακες του ζωγράφου. 

Ξαναθυμηθύκαμε όσα μας είχε αναφέρει η εικαστικός σχετικα με το ζωγράφο. Ποιά ηταν η ιδιότητά του,  τί ζωγράφιζε, είδαμε τον ίδιο τον ζωγράφο σε πίνακα και τον περιγράψαμε:


Περιγράψαμε τον ζωγράφο:Τι φοράει, τι χρώμα είναι τα ρούχα του, τα χαρακτηριστικά του κ.α.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τον πολύ ωραίο πίνακα του Ζωγράφου Ηλιοτρόπια. Έδειξα στα παιδιά ένα ηλιοτρόπιο, το οποιο το έκοψα απο τον κήπο μου, το μύρισαν το περιέγραψαν, μιλήσαμε και αναφερθήκαμε στα χρώματα του πίνακα.




Φτιάχνουμε τα δικά μας ηλιοτρόπια:


Τα παιδιά χρωματίζουν τα ηλιοτρόπια με μαρκαδόρο.





Ζωγραφίζουν το βάζο και κάνουν διάφορα σχήματα και σχέδια μέσα σε αυτό!
Έτοιμα τα ηλιοτρόπια μας!


Μοναδικά υπέροχα, μπράβο στα παιδιά!!


 

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η προσέγγιση σας!
    Η "ανάμειξη" της ζωγράφου - μαμάς, με ενθουσίασε!
    Μακάρι να γινόταν πιο συχνά στους παιδικούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πολύ Δανάη. Πιστεύω και εγώ πως πρέπει να γίνονται ποιο συχνά τέτοιου είδους προσεγγίσεις στους παιδικούς σταθμούς ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την τέχνη μιας και η ίδια η πολιτεία κατά τη γνώμη μου δεν δίνει και πολλές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ όμορφα τα ηλιοτρόπια σας! Γενικά μου αρέσει πολύ η εμπλοκή των παιδιών με τέχνη και πίνακες ζωγραφικής! Είναι τόσο δημιουργικές ιδέες! Ασχοληθήκαμε κι εμείς με τον Βαν Γκογκ αλλά με το έργο του Starry night αν σε ενδιαφέρει μπορείς να το δεις στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή